Sunday 11 October 2009

Yksiviikkoissynttärit

Tänään täytti pennut viikon, ja kasvu voidaan todeta hyväksi! Joka jannu on tuplannu painonsa, ja passiivisuudesta ei voi syyttää yhtäkään. Yksiviikkoiskuvat otti valokuvauksen suurvisiiri Marko, ja ne laitan jossain vaiheessa näkyville.

Kaiki on oppinut viikon mittaan monta oppituntia vastuusta... Pennut ovat nyt sille selvästi sen omia, esim. hetki sitten se ei antanut viedä laatikosta punnitukseen pentua, kun hoksasi aikomukseni. Hyvä hyvä siis. Meillä on Kaikin kanssa diili: se ruokkii, kasvattaa ja siistii pennut, minä lämmitän leivinuunilla talon siihen kuntoon, että sillä ei ole pentujen ruumiinlämmöstä huolta.

Ensimmäinen pentujen maailmaa varten valmentamiseen tarkoitettu koe on suoritettu: tein pennuille lämpövaihtelusimulaation päästämällä talon hieman normaalia kylmemmäksi, ja lämmitin sitten vähitellen uunilla normaalia kuumemmaksi. Pentupesä on nurkassa johon hohkaa uunin lämpö takan kautta hyvin. Selvästikin aistivat muutoksen, ja toimivat sen mukaan: kun oli kylmempää, kokoontuivat kaikki yhteen tiukkaan läjään; kuumemman ajan koittaessa jakaantuivat väljemmäksi ja lopulta täysin erilleen. Nyt on lämpötila taas keskitasoa, ja sen näkee myös keskipakatuista pentukasoista.

Kaiki on vaatinut nyt huomattavasti enemmän aktiviteettiä kuin tiineysaikana. Pentujen hoito ei ilmeisesti ole tarpeeksi haastavaa, joten toko-kävelyt ja erinäiset tavoitteelliset virikkeet tekee sen kärsivällisemmäksi pentujen kanssa. Pelkän penturuoan tyrkyttämisen lopetin myös, alkoi olla vihjeitä tulevasta adhd-kohtauksesta. Nyt on ruokavalio energiapitoisuudeltaan järkevämpi, ja se hoitaa pentuja paljon aikuisemmin.

Laitoin pennuille synttärilahjaksi pehmeämmän pedin, kyllä niiden nyt kelpaa.

P.S. Pentujen elämää voi silloin tällöin seurata suorassa lähetyksessä osoitteessa http://www.ustream.tv/channel/kaikin-synnytyskanava (kiitos kanavan nimeämisestä isälleni). Salasana on kaikizorro. Toivottavasti saan joskus jostain weppikameran hankittua jonka voin lykätä jatkuvasti kuvaamaan... Tällä hetkellä kanava on auki lähinnä silloin kun en ole itse paikalla, koska käyttämäni kamera on tietokoneessa kiinteästi kiinni.

No comments:

Post a Comment